Ruble rusești în Tenge kazahă

Pentru traducere Ruble rusești în Tenge kazahă introduceți suma dorită în partea stângă convertor. Schimbați valute pentru transfer invers. Ruble rusești în Tenge kazahă poate sa transfer folosind convertorul valutar Gidfinance-ro.com. Date de pe site-ul nostru actualizat în fiecare zi - tarif curent Ruble rusești la Tenge kazahă descărcat din surse oficiale.

Cantitate

Schimbându-se

Primesc

1 RUB = KZT

Actualizarea informațiilor: 06.08.23 13:00

Pentru a calcula costul conversiei valutare, folosim cursurile de schimb ale pieței a 152 de valute mondiale.

RUB Ruble rusești

Țara de aplicare:
Rusia

Valută

RUB

Codul

643

Simbol

Valori nominale de monede în circulație:
1, 2, 5, 10 ruble.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 de ruble.

Referință istorică:
Rubla rusă este unitatea monetară a Federației Ruse. Pe teritoriul actual al Rusiei, rubla a fost folosită ca mijloc de plată încă din secolul al XIII-lea. Exista o părere că expresia „ruble” provine... dintr-un alt verb „taie”. Cu toate acestea, astăzi s-a dovedit că rubla, dintr-un anumit motiv, își datorează numele vechii tehnologii de producere a monedelor. La început, rubla era sub forma unei monede cu o anumită cantitate de metal prețios. Dar în 1769 au apărut primele bani de hârtie. Pe bancnotele rusești moderne sunt descrise monumente arhitecturale ale diferitelor orașe ale țării: pe partea din față a bancnotei cu o valoare nominală de 5 mii - un monument al lui Muravyov-Amursky din Khabarovsk, pe spate - un pod peste Amur

KZT Tenge kazahă

Țara de aplicare:
Kazahstan

Valută

KZT

Codul

398

Simbol

Valori nominale de monede în circulație:
50, 20, 10 și 5 tiyn.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
10 mii, 5 mii, 2 mii, 1 mii, 500 și 200 tenge.

Referință istorică:
Tenge kazah (kazah) este moneda națională a Kazahstanului. Istoria tenge-ului kazah începe la 15 noiembrie 1993, când moneda a fost pusă în circulație. Înainte de aceasta, rezidenții folosea...u diferite mijloace valutare. Ultima monedă folosită este rubla sovietică, care se afla în țara când Kazahstanul făcea parte din URSS. Potrivit arheologilor, primii bani care au apărut pe teritoriul Kazahstanului sunt de origine chineză. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece țara era situată pe Marele Drum al Mătăsii care leagă Europa și Asia. Din secolul al VI-lea au apărut în circulație monede ale conducătorilor turci. Iar din secolul al VIII-lea, nomazii de stepă ai regiunii au fost invadați de arabi și așezările au început să se desfășoare în dirhem de argint. Primele monetări au apărut în orașe vechi precum Baraba, Ispidzhab, Taraz. Materia primă pentru batere au fost minele locale de argint situate în cursul superior al râurilor Talas și Akhangaran.

1 RUB la 1 KZT grafic

FAQ

Cum se transformă Ruble rusești în Tenge kazahă cu un calculator?

Este suficient să introduceți numărul necesar de unități valutare pentru ca datele să fie calculate automat.

Convertor online Ruble rusești în Tenge kazahă

Convertorul valutar online este un instrument care vă va permite să calculați raportul dintre Ruble rusești și Tenge kazahă pentru astăzi. Rata de schimb dintre Ruble rusești și Tenge kazahă astăzi, 06.08.23, este 7.5959 RUB pe KZT.

Dinamica cursului de schimb Ruble rusești în Tenge kazahă pe săptămână, lună și an

În ultimele 7 zile, rata de la Ruble rusești la Tenge kazahă s-a schimbat cu 62.15%, de la 58.865002 la 62.15 RUB în KZT.

În ultimele 30 zile, rata de la Ruble rusești la Tenge kazahă s-a modificat cu 3%, de la 60.34 la 62.15 RUB în KZT.

În ultimele 365 zile, rata de la Ruble rusești la Tenge kazahă s-a modificat cu -16%, de la 73.9975 la 62.15 RUB în KZT.