Curs Euro Stoxx 50 online

Pagina oferă informații complete despre index Euro Stoxx 50. Puteți vedea indexul aici Euro Stoxx 50, compoziția stocului și graficul online.

Actualizarea informațiilor: 06.08.23 14:00

Preț

84.53 $

Câștig pe acțiune

5.49 $

Venituri din dividende

2.23 $

Performanță YTD

-

Preț

50.91 $

Câștig pe acțiune

3.936 $

Venituri din dividende

5.39 $

Performanță YTD

-

Preț

11.93 $

Câștig pe acțiune

4.611 $

Venituri din dividende

7.6 $

Performanță YTD

-

Euro Stoxx 50 este un fond tranzacționat la bursă care urmărește performanța indicelui Euro Stoxx 50, un indice bursier ponderat în funcție de capitalizarea de piață al celor mai mari 50 de companii europene. Creat de Dow Jones în 1998, este unul dintre cei mai urmăriți indici europeni și servește drept indicator al performanței piețelor europene.

Istoria indicelui Euro Stoxx 50

Indicele Euro Stoxx 50 a fost introdus pentru prima dată de Dow Jones în 1998 pentru a urmări companiile mari și mijlocii din cele douăsprezece țări care alcătuiesc Spațiul Economic European. Inițial, printre aceste țări se numărau Austria, Belgia, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Țările de Jos, Portugalia, Spania și Suedia. În 2007, Grecia a fost adăugată ca a treisprezecea țară. Indicele acoperă aproximativ 75% din capitalizarea de piață a acestor treisprezece țări, ajustată pentru flotantul liber.

Metoda de calcul a indicelui Euro Stoxx 50

Sistemul de ponderare utilizat pentru calcularea indicelui se bazează pe capitalizarea pieței free float. Acest lucru înseamnă că ponderea fiecărei companii în indice este determinată de valoarea de piață a acesteia împărțită la numărul de acțiuni în circulație înmulțit cu rata de free float. Companiile cu valori mai mari au o pondere mai mare în acest sistem. În plus față de această metodă de calcul, componentele indicelui sunt revizuite și ajustate lunar, în funcție de modificările lichidității sau ale ratingului de credit al unui emitent și de alte criterii.

Tipuri de Stoxx 50

Euro Stoxx are doi indici principali: Euro Stoxx 50 și Stoxx Europe 600, care cuprind 600 de companii cu capitalizare mare, medie și mică din 18 țări europene.

ETF

Un ETF permite investitorilor să aibă acces la un portofoliu larg fără a fi nevoiți să cumpere acțiuni individuale sau acțiuni direct de la fiecare companie în care doresc să investească. În schimb, pot cumpăra acțiuni într-un etf, care le permite să aibă acces simultan la toate acțiunile constitutive de bază la prețuri mai mici decât dacă ar cumpăra acțiuni individuale direct de la fiecare companie. Astfel, investiția în Euro Stoxx 50 permite investitorilor să aibă acces la toate cele cincizeci de acțiuni constitutive printr-o singură achiziție, la prețuri mult mai mici decât dacă ar cumpăra acțiuni individuale direct de la fiecare companie. Acest lucru face ca Euro Stoxx 50 să fie una dintre cele mai populare opțiuni de investiții pentru cei care caută o intrare diversificată pe piețele europene la costuri reduse.