Norvegiană Krone în Leu românesc

Pentru traducere Norvegiană Krone în Leu românesc introduceți suma dorită în partea stângă convertor. Schimbați valute pentru transfer invers. Norvegiană Krone în Leu românesc poate sa transfer folosind convertorul valutar Gidfinance-ro.com. Date de pe site-ul nostru actualizat în fiecare zi - tarif curent Norvegiană Krone la Leu românesc descărcat din surse oficiale.

Cantitate

Schimbându-se

Primesc

1 NOK = RON

Actualizarea informațiilor: 06.08.23 13:00

Pentru a calcula costul conversiei valutare, folosim cursurile de schimb ale pieței a 152 de valute mondiale.

NOK Norvegiană Krone

Țara de aplicare:
Norvegia, Insula Bouvet, Svalbard și Jan Mayen

Valută

NOK

Codul

578

Simbol

-

Valori nominale de monede în circulație:
20 10, 5 și 1 coroană.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
1.000, 500, 100 și 50 de coroane.

Referință istorică:
Coroana norvegiană este moneda Norvegiei din 1874 (când au început să fie tipărite bancnotele coroanei norvegiene, iar monedele norvegiene sunt cunoscute din 995), când a înlocuit dalerul norvegian. ...Pentru prima dată, locuitorii Norvegiei au putut plăti cu propriile monede sub Olaf I Trygvasson, care a condus regatul duri vikingi la sfârșitul secolului al X-lea. De menționat că în Norvegia producția de monede este încă apanajul regelui. Abia în secolul al XVII-lea a apărut la Oslo o monetărie cu drepturi depline, care folosea argint din cele mai apropiate mine din Christiania pentru a bate monede. Ceva mai târziu, monetăria a fost mutată la Kongsberg, unde se afla cel mai mare zăcământ explorat de metale prețioase. Chiar și în ciuda faptului că la sfârșitul anilor 50 ai secolului XX. mina a fost epuizată, curtea își continuă munca în acest oraș.

RON Leu românesc

Țara de aplicare:
România

Valută

RON

Codul

946

Simbol

-

Valori nominale de monede în circulație:
1, 5, 10, 50 de bai.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
1, 5, 10, 50, 100, 200, 500 lei.

Referință istorică:
Moneda națională a României ca monedă oficială este leul, denumit altfel noul leu românesc. Noul leu este al patrulea leu dintr-o serie de valute de reevaluare din 1867. Noul leu a înlocuit ve...chiul leu românesc (simbol valutar ROL) în iulie 2005 la un curs de 10.000 lei vechi pentru un leu nou. Versiunea actuală a fost utilizată împreună cu leul anterior din martie 2005 până în iunie 2006 în perioada de conversie. De-a lungul istoriei, leul a fost legat de monedele altor țări, cum ar fi Reichsmarkul german, dolarul american și rubla rusă. În timp ce România intenționează în prezent să adopte euro ca monedă principală în 2024, leul nu este în prezent legat de euro.

1 NOK la 1 RON grafic

FAQ

Cum se transformă Norvegiană Krone în Leu românesc cu un calculator?

Este suficient să introduceți numărul necesar de unități valutare pentru ca datele să fie calculate automat.

Convertor online Norvegiană Krone în Leu românesc

Convertorul valutar online este un instrument care vă va permite să calculați raportul dintre Norvegiană Krone și Leu românesc pentru astăzi. Rata de schimb dintre Norvegiană Krone și Leu românesc astăzi, 06.08.23, este 0.4644 NOK pe RON.

Dinamica cursului de schimb Norvegiană Krone în Leu românesc pe săptămână, lună și an

În ultimele 7 zile, rata de la Norvegiană Krone la Leu românesc s-a schimbat cu 10.71%, de la la 10.71 NOK în RON.

În ultimele 30 zile, rata de la Norvegiană Krone la Leu românesc s-a modificat cu 10.8%, de la 9.6624 la 10.71 NOK în RON.

În ultimele 365 zile, rata de la Norvegiană Krone la Leu românesc s-a modificat cu 28.2%, de la 8.3523 la 10.71 NOK în RON.