Yuan chinezesc Renminbi în Ruble rusești

Pentru traducere Yuan chinezesc Renminbi în Ruble rusești introduceți suma dorită în partea stângă convertor. Schimbați valute pentru transfer invers. Yuan chinezesc Renminbi în Ruble rusești poate sa transfer folosind convertorul valutar Gidfinance-ro.com. Date de pe site-ul nostru actualizat în fiecare zi - tarif curent Yuan chinezesc Renminbi la Ruble rusești descărcat din surse oficiale.

Cantitate

Schimbându-se

Primesc

1 CNY = RUB

Actualizarea informațiilor: 06.08.23 12:00

Pentru a calcula costul conversiei valutare, folosim cursurile de schimb ale pieței a 152 de valute mondiale.

CNY Yuan chinezesc Renminbi

Țara de aplicare:
RPC

Valută

CNY

Codul

156

Simbol

¥

Valori nominale de monede în circulație:
1 yuan, 5, 2 și 1 jiao.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
100, 50, 20, 10, 5, 2 (rar) și 1 yuan, precum și 5, 2 și 1 jiao.

Referință istorică:
Yuanul chinezesc este moneda oficială a Republicii Populare Chineze. Până la începutul secolului al XX-lea, în China, pentru așezările la scară largă, se foloseau lingouri de argint - lyans. Micile a...chiziții au fost făcute folosind monede rotunde din bronz cu o gaură pătrată în centru - qian, pe care europenii îl numesc „keshi”. Yuanul de argint a început să fie făcut în 1835. Utilizarea monedelor de argint și a liangului de argint a fost interzisă în China în 1935. În schimb, a început să crească un boom al banilor de hârtie - fabi. O anumită relaxare a politicii monetare a avut loc abia în 2005, când autoritățile chineze au efectuat o reevaluare a yuanului, ridicându-i valoarea cu 2%. Până în 2008, yuanul s-a apreciat cu peste 20% până la 6,82 yuani per dolar american. Cu toate acestea, și astăzi, RPC continuă să se bucure de anumite avantaje în comerțul exterior, care se bazează pe cursul de schimb subevaluat al monedei naționale.

RUB Ruble rusești

Țara de aplicare:
Rusia

Valută

RUB

Codul

643

Simbol

Valori nominale de monede în circulație:
1, 2, 5, 10 ruble.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 de ruble.

Referință istorică:
Rubla rusă este unitatea monetară a Federației Ruse. Pe teritoriul actual al Rusiei, rubla a fost folosită ca mijloc de plată încă din secolul al XIII-lea. Exista o părere că expresia „rub...le” provine dintr-un alt verb „taie”. Cu toate acestea, astăzi s-a dovedit că rubla, dintr-un anumit motiv, își datorează numele vechii tehnologii de producere a monedelor. La început, rubla era sub forma unei monede cu o anumită cantitate de metal prețios. Dar în 1769 au apărut primele bani de hârtie. Pe bancnotele rusești moderne sunt descrise monumente arhitecturale ale diferitelor orașe ale țării: pe partea din față a bancnotei cu o valoare nominală de 5 mii - un monument al lui Muravyov-Amursky din Khabarovsk, pe spate - un pod peste Amur

1 CNY la 1 RUB grafic

FAQ

Cum se transformă Yuan chinezesc Renminbi în Ruble rusești cu un calculator?

Este suficient să introduceți numărul necesar de unități valutare pentru ca datele să fie calculate automat.

Convertor online Yuan chinezesc Renminbi în Ruble rusești

Convertorul valutar online este un instrument care vă va permite să calculați raportul dintre Yuan chinezesc Renminbi și Ruble rusești pentru astăzi. Rata de schimb dintre Yuan chinezesc Renminbi și Ruble rusești astăzi, 06.08.23, este 8.7353 CNY pe RUB.

Dinamica cursului de schimb Yuan chinezesc Renminbi în Ruble rusești pe săptămână, lună și an

În ultimele 7 zile, rata de la Yuan chinezesc Renminbi la Ruble rusești s-a schimbat cu 7.1148%, de la la 7.1148 CNY în RUB.

În ultimele 30 zile, rata de la Yuan chinezesc Renminbi la Ruble rusești s-a modificat cu 3.9%, de la 6.8483 la 7.1148 CNY în RUB.

În ultimele 365 zile, rata de la Yuan chinezesc Renminbi la Ruble rusești s-a modificat cu 10.3%, de la 6.4509 la 7.1148 CNY în RUB.