Franc elvețian în Liră sterlină

Pentru traducere Franc elvețian în Liră sterlină introduceți suma dorită în partea stângă convertor. Schimbați valute pentru transfer invers. Franc elvețian în Liră sterlină poate sa transfer folosind convertorul valutar Gidfinance-ro.com. Date de pe site-ul nostru actualizat în fiecare zi - tarif curent Franc elvețian la Liră sterlină descărcat din surse oficiale.

Sumă

Din

La

1 CHF = GBP

Actualizarea informațiilor: 09.23.23 02:00

Pentru a calcula costul conversiei valutare, folosim cursurile de schimb ale pieței a 152 de valute mondiale.

CHF Franc elvețian

Țara de aplicare:
Liechtenstein, Elveția

Valută

CHF

Codul

756

Simbol

-

Valori nominale de monede în circulație:
5, 2 și 1 franc, precum și 50, 20, 10 și 5 rappen.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
1000, 200, 100, 50, 20 și 10 franci.

Referință istorică:
Francul elvețian este moneda oficială a Elveției. Istoria francului elvețian modern datează din 7 mai 1850. Până în ziua aceea, țara nu avea un singur sistem monetar: 25 de cantoane și semicantone, 1...6 orașe și mănăstiri și-au emis banii proprii. În circulație erau aproximativ 860 de tipuri de monede de diferite valori și denumiri. În plus, cea mai mare parte a circulației monetare a reprezentat, în general, bani străini. Situația a fost schimbată prin constituția din 1848, în conformitate cu care a fost introdusă o monedă națională unică. Datorită cursului de schimb flexibil, dezvoltării puternice a economiei elvețiene și stabilității politice a țării, francul elvețian este una dintre cele mai stabile valute din lume și este la mare căutare ca monedă de rezervă. În mod tradițional, se referă la monedele paradisurilor fiscale sau zonelor offshore, cu inflație zero și rezerve de aur și valută stabilite legal de cel puțin 40%. Cu toate acestea, această condiție, introdusă în anii 1920, a fost desființată la 1 mai 2000 din cauza modificărilor aduse Constituției Elveției. Încrederea ridicată a investitorilor internaționali este motivul pentru tendința ascendentă a cursului de schimb al francului față de majoritatea celorlalte monede naționale.

GBP Liră sterlină

Țara de aplicare:
Regatul Unit, Georgia de Sud și Insulele Sandwich de Sud

Valută

GBP

Codul

826

Simbol

£

Valori nominale de monede în circulație:
1 liră sterlină, 50, 20, 10, 5, 2 pence, 1 penny.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
50, 20, 10, 5, 2, 1 liră sterlină.

Referință istorică:
Lira sterlină este moneda oficială a Marii Britanii. Cod bancar - GBP. Sterlina în secolul al XII-lea a fost numită monede englezești de argint. 240 de lire sterline cântăreau puțin peste 373... de grame - adică o liră. În latină, pondus înseamnă greutate, greutate. Adică, inițial, lira sterlină însemna cu adevărat „o liră de argint pur”. Există o legătură vizibilă cu lexemul englez vechi steorling - „asterisc”. Stelele au reprezentat monedele de argint produse în Normandia. Easterling Silver (literal: argint din ținuturile estice) - monede rezistente, realizate dintr-un aliaj de argint durabil, create în nordul Germaniei moderne - acele teritorii erau numite anterior Easterling.

1 CHF la 1 GBP grafic

FAQ

Cum se transformă Franc elvețian în Liră sterlină cu un calculator?

Este suficient să introduceți numărul necesar de unități valutare pentru ca datele să fie calculate automat.

Convertor online Franc elvețian în Liră sterlină

Convertorul valutar online este un instrument care vă va permite să calculați raportul dintre Franc elvețian și Liră sterlină pentru astăzi. Rata de schimb dintre Franc elvețian și Liră sterlină astăzi, 09.23.23, este 0.8996 CHF pe GBP.

Dinamica cursului de schimb Franc elvețian în Liră sterlină pe săptămână, lună și an

În ultimele 7 zile, rata de la Franc elvețian la Liră sterlină s-a schimbat cu 0.9041%, de la la 0.90413 CHF în GBP.

În ultimele 30 zile, rata de la Franc elvețian la Liră sterlină s-a modificat cu 3.1%, de la 0.8766 la 0.90413 CHF în GBP.

În ultimele 365 zile, rata de la Franc elvețian la Liră sterlină s-a modificat cu -7.2%, de la 0.9742 la 0.90413 CHF în GBP.