Dolar american în Tenge kazahă

Pentru traducere Dolar american în Tenge kazahă introduceți suma dorită în partea stângă convertor. Schimbați valute pentru transfer invers. Dolar american în Tenge kazahă poate sa transfer folosind convertorul valutar Gidfinance-ro.com. Date de pe site-ul nostru actualizat în fiecare zi - tarif curent Dolar american la Tenge kazahă descărcat din surse oficiale.

Cantitate

Schimbându-se

Primesc

1 USD = KZT

Actualizarea informațiilor: 06.08.23 12:00

Pentru a calcula costul conversiei valutare, folosim cursurile de schimb ale pieței a 152 de valute mondiale.

USD Dolar american

Țara de aplicare:
SUA, Samoa Americană, Teritoriul Britanic al Oceanului Indian, Insulele Virgine Britanice, Insulele Virgine (SUA), Timor Leste, Haiti, Guam, Insulele Marshall, Micronezia, Palau, Panama, Puerto Rico, Insulele Mariane de Nord, Insulele Turks și Caicos, Ecuador

Valută

USD

Codul

840

Simbol

$

Valori nominale de monede în circulație:
1, 50, 25, 10, 5 și 1 dolari dolari.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dolar.

Referință istorică:
Dolarul american este moneda oficială a țării și una dintre monedele de rezervă ale lumii. Numele „dolar” este secundar denumirii monedei europene de argint. Apariția sa se încadrează în perioada 177...5-1783 (în timpul Războiului de Revoluție Americană). Inițial, dolarii erau doar sub formă de monede

KZT Tenge kazahă

Țara de aplicare:
Kazahstan

Valută

KZT

Codul

398

Simbol

Valori nominale de monede în circulație:
50, 20, 10 și 5 tiyn.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
10 mii, 5 mii, 2 mii, 1 mii, 500 și 200 tenge.

Referință istorică:
Tenge kazah (kazah) este moneda națională a Kazahstanului. Istoria tenge-ului kazah începe la 15 noiembrie 1993, când moneda a fost pusă în circulație. Înainte de aceasta, rezidenții folosea...u diferite mijloace valutare. Ultima monedă folosită este rubla sovietică, care se afla în țara când Kazahstanul făcea parte din URSS. Potrivit arheologilor, primii bani care au apărut pe teritoriul Kazahstanului sunt de origine chineză. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece țara era situată pe Marele Drum al Mătăsii care leagă Europa și Asia. Din secolul al VI-lea au apărut în circulație monede ale conducătorilor turci. Iar din secolul al VIII-lea, nomazii de stepă ai regiunii au fost invadați de arabi și așezările au început să se desfășoare în dirhem de argint. Primele monetări au apărut în orașe vechi precum Baraba, Ispidzhab, Taraz. Materia primă pentru batere au fost minele locale de argint situate în cursul superior al râurilor Talas și Akhangaran.

1 USD la 1 KZT grafic

FAQ

Cum se transformă Dolar american în Tenge kazahă cu un calculator?

Este suficient să introduceți numărul necesar de unități valutare pentru ca datele să fie calculate automat.

Convertor online Dolar american în Tenge kazahă

Convertorul valutar online este un instrument care vă va permite să calculați raportul dintre Dolar american și Tenge kazahă pentru astăzi. Rata de schimb dintre Dolar american și Tenge kazahă astăzi, 06.08.23, este 472.09 USD pe KZT.

Dinamica cursului de schimb Dolar american în Tenge kazahă pe săptămână, lună și an

În ultimele 7 zile, rata de la Dolar american la Tenge kazahă s-a schimbat cu 1%, de la 0 la 1 USD în KZT.