Coroana suedeză în Norvegiană Krone

Pentru traducere Coroana suedeză în Norvegiană Krone introduceți suma dorită în partea stângă convertor. Schimbați valute pentru transfer invers. Coroana suedeză în Norvegiană Krone poate sa transfer folosind convertorul valutar Gidfinance-ro.com. Date de pe site-ul nostru actualizat în fiecare zi - tarif curent Coroana suedeză la Norvegiană Krone descărcat din surse oficiale.

Cantitate

Schimbându-se

Primesc

1 SEK = NOK

Actualizarea informațiilor: 06.08.23 13:00

Pentru a calcula costul conversiei valutare, folosim cursurile de schimb ale pieței a 152 de valute mondiale.

SEK Coroana suedeză

Țara de aplicare:
Suedia

Valută

SEK

Codul

752

Simbol

-

Valori nominale de monede în circulație:
10, 5, 1 coroană.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
1.000, 500, 100, 50 și 20 de coroane.

Referință istorică:
Coroana este moneda Suediei. Coroana suedeză a fost introdusă în circulație în 1873, ca urmare a formării Uniunii Monetare Scandinave, care a durat până la Primul Război Mondial. Noua unitate monetar...ă a înlocuit riksdaler-ul care fusese în circulație înainte. Țările scandinave au devenit membre ale uniunii, cu numele monedei coroana în Suedia și coroana în Danemarca și Norvegia, care înseamnă „coroană” în limbile scandinave. După prăbușirea acestei asociații, toate cele trei țări au decis să păstreze numele, dar pentru propriile monede. Prin tradiție, pe fața unei monede cu valori de o coroană este reprezentat un portret al monarhului Suediei, iar pe revers una dintre stemele Suediei, sau o coroană. Moneda poartă și motto-ul regelui.

NOK Norvegiană Krone

Țara de aplicare:
Norvegia, Insula Bouvet, Svalbard și Jan Mayen

Valută

NOK

Codul

578

Simbol

-

Valori nominale de monede în circulație:
20 10, 5 și 1 coroană.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
1.000, 500, 100 și 50 de coroane.

Referință istorică:
Coroana norvegiană este moneda Norvegiei din 1874 (când au început să fie tipărite bancnotele coroanei norvegiene, iar monedele norvegiene sunt cunoscute din 995), când a înlocuit dalerul norv...egian. Pentru prima dată, locuitorii Norvegiei au putut plăti cu propriile monede sub Olaf I Trygvasson, care a condus regatul duri vikingi la sfârșitul secolului al X-lea. De menționat că în Norvegia producția de monede este încă apanajul regelui. Abia în secolul al XVII-lea a apărut la Oslo o monetărie cu drepturi depline, care folosea argint din cele mai apropiate mine din Christiania pentru a bate monede. Ceva mai târziu, monetăria a fost mutată la Kongsberg, unde se afla cel mai mare zăcământ explorat de metale prețioase. Chiar și în ciuda faptului că la sfârșitul anilor 50 ai secolului XX. mina a fost epuizată, curtea își continuă munca în acest oraș.

1 SEK la 1 NOK grafic

FAQ

Cum se transformă Coroana suedeză în Norvegiană Krone cu un calculator?

Este suficient să introduceți numărul necesar de unități valutare pentru ca datele să fie calculate automat.

Convertor online Coroana suedeză în Norvegiană Krone

Convertorul valutar online este un instrument care vă va permite să calculați raportul dintre Coroana suedeză și Norvegiană Krone pentru astăzi. Rata de schimb dintre Coroana suedeză și Norvegiană Krone astăzi, 06.08.23, este 0.9529 SEK pe NOK.

Dinamica cursului de schimb Coroana suedeză în Norvegiană Krone pe săptămână, lună și an

În ultimele 7 zile, rata de la Coroana suedeză la Norvegiană Krone s-a schimbat cu 11.2391%, de la la 11.2391 SEK în NOK.

În ultimele 30 zile, rata de la Coroana suedeză la Norvegiană Krone s-a modificat cu 6.2%, de la 10.5815 la 11.2391 SEK în NOK.

În ultimele 365 zile, rata de la Coroana suedeză la Norvegiană Krone s-a modificat cu 33.8%, de la 8.4005 la 11.2391 SEK în NOK.