Ruble rusești în Dolar american

Pentru traducere Ruble rusești în Dolar american introduceți suma dorită în partea stângă convertor. Schimbați valute pentru transfer invers. Ruble rusești în Dolar american poate sa transfer folosind convertorul valutar Gidfinance-ro.com. Date de pe site-ul nostru actualizat în fiecare zi - tarif curent Ruble rusești la Dolar american descărcat din surse oficiale.

Cantitate

Schimbându-se

Primesc

1 RUB = USD

Actualizarea informațiilor: 03.26.23 01:00

Pentru a calcula costul conversiei valutare, folosim cursurile de schimb ale pieței a 152 de valute mondiale.

RUB Ruble rusești

Țara de aplicare:
Rusia

Valută

RUB

Codul

643

Simbol

Valori nominale de monede în circulație:
1, 2, 5, 10 ruble.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 de ruble.

Referință istorică:
Rubla rusă este unitatea monetară a Federației Ruse. Pe teritoriul actual al Rusiei, rubla a fost folosită ca mijloc de plată încă din secolul al XIII-lea. Exista o părere că expresia „ruble” provine... dintr-un alt verb „taie”. Cu toate acestea, astăzi s-a dovedit că rubla, dintr-un anumit motiv, își datorează numele vechii tehnologii de producere a monedelor. La început, rubla era sub forma unei monede cu o anumită cantitate de metal prețios. Dar în 1769 au apărut primele bani de hârtie. Pe bancnotele rusești moderne sunt descrise monumente arhitecturale ale diferitelor orașe ale țării: pe partea din față a bancnotei cu o valoare nominală de 5 mii - un monument al lui Muravyov-Amursky din Khabarovsk, pe spate - un pod peste Amur

USD Dolar american

Țara de aplicare:
SUA, Samoa Americană, Teritoriul Britanic al Oceanului Indian, Insulele Virgine Britanice, Insulele Virgine (SUA), Timor Leste, Haiti, Guam, Insulele Marshall, Micronezia, Palau, Panama, Puerto Rico, Insulele Mariane de Nord, Insulele Turks și Caicos, Ecuador

Valută

USD

Codul

840

Simbol

$

Valori nominale de monede în circulație:
1, 50, 25, 10, 5 și 1 dolari dolari.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dolar.

Referință istorică:
Dolarul american este moneda oficială a țării și una dintre monedele de rezervă ale lumii. Numele „dolar” este secundar denumirii monedei europene de argint. Apariția sa se încadrează în... perioada 1775-1783 (în timpul Războiului de Revoluție Americană). Inițial, dolarii erau doar sub formă de monede

1 RUB la 1 USD grafic

Date istorice ale cursului de schimb 1 Ruble rusești în dolar american

FAQ

Cum se transformă Ruble rusești în Dolar american cu un calculator?

Este suficient să introduceți numărul necesar de unități valutare pentru ca datele să fie calculate automat.

Convertor online Ruble rusești în Dolar american

Convertorul valutar online este un instrument care vă va permite să calculați raportul dintre Ruble rusești și Dolar american pentru astăzi. Rata de schimb dintre Ruble rusești și Dolar american astăzi, 03.25.23, este 0.0160 RUB pe USD.

Dinamica cursului de schimb Ruble rusești în Dolar american pe săptămână, lună și an

Dinamica cursului de schimb vă va permite să aflați raportul lor în orice perioadă de care aveți nevoie și să faceți o prognoză pentru costul de  Ruble rusești în Dolar american pentru viitorul apropiat.

În ultimele 7 zile, rata de la Ruble rusești la Dolar american s-a schimbat cu 62.15%, de la 58.865002 la 62.15 RUB în USD.

În ultimele 30 zile, rata de la Ruble rusești la Dolar american s-a modificat cu 3%, de la 60.34 la 62.15 RUB în USD.

În ultimele 365 zile, rata de la Ruble rusești la Dolar american s-a modificat cu -16%, de la 73.9975 la 62.15 RUB în USD.