Ruble rusești în Liră sterlină

Pentru traducere Ruble rusești în Liră sterlină introduceți suma dorită în partea stângă convertor. Schimbați valute pentru transfer invers. Ruble rusești în Liră sterlină poate sa transfer folosind convertorul valutar Gidfinance-ro.com. Date de pe site-ul nostru actualizat în fiecare zi - tarif curent Ruble rusești la Liră sterlină descărcat din surse oficiale.

Cantitate

Schimbându-se

Primesc

1 RUB = GBP

Actualizarea informațiilor: 06.08.23 13:00

Pentru a calcula costul conversiei valutare, folosim cursurile de schimb ale pieței a 152 de valute mondiale.

RUB Ruble rusești

Țara de aplicare:
Rusia

Valută

RUB

Codul

643

Simbol

Valori nominale de monede în circulație:
1, 2, 5, 10 ruble.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 de ruble.

Referință istorică:
Rubla rusă este unitatea monetară a Federației Ruse. Pe teritoriul actual al Rusiei, rubla a fost folosită ca mijloc de plată încă din secolul al XIII-lea. Exista o părere că expresia „ruble” provine... dintr-un alt verb „taie”. Cu toate acestea, astăzi s-a dovedit că rubla, dintr-un anumit motiv, își datorează numele vechii tehnologii de producere a monedelor. La început, rubla era sub forma unei monede cu o anumită cantitate de metal prețios. Dar în 1769 au apărut primele bani de hârtie. Pe bancnotele rusești moderne sunt descrise monumente arhitecturale ale diferitelor orașe ale țării: pe partea din față a bancnotei cu o valoare nominală de 5 mii - un monument al lui Muravyov-Amursky din Khabarovsk, pe spate - un pod peste Amur

GBP Liră sterlină

Țara de aplicare:
Regatul Unit, Georgia de Sud și Insulele Sandwich de Sud

Valută

GBP

Codul

826

Simbol

£

Valori nominale de monede în circulație:
1 liră sterlină, 50, 20, 10, 5, 2 pence, 1 penny.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
50, 20, 10, 5, 2, 1 liră sterlină.

Referință istorică:
Lira sterlină este moneda oficială a Marii Britanii. Cod bancar - GBP. Sterlina în secolul al XII-lea a fost numită monede englezești de argint. 240 de lire sterline cântăreau puțin peste 373... de grame - adică o liră. În latină, pondus înseamnă greutate, greutate. Adică, inițial, lira sterlină însemna cu adevărat „o liră de argint pur”. Există o legătură vizibilă cu lexemul englez vechi steorling - „asterisc”. Stelele au reprezentat monedele de argint produse în Normandia. Easterling Silver (literal: argint din ținuturile estice) - monede rezistente, realizate dintr-un aliaj de argint durabil, create în nordul Germaniei moderne - acele teritorii erau numite anterior Easterling.

1 RUB la 1 GBP grafic

FAQ

Cum se transformă Ruble rusești în Liră sterlină cu un calculator?

Este suficient să introduceți numărul necesar de unități valutare pentru ca datele să fie calculate automat.

Convertor online Ruble rusești în Liră sterlină

Convertorul valutar online este un instrument care vă va permite să calculați raportul dintre Ruble rusești și Liră sterlină pentru astăzi. Rata de schimb dintre Ruble rusești și Liră sterlină astăzi, 06.08.23, este 0.0145 RUB pe GBP.

Dinamica cursului de schimb Ruble rusești în Liră sterlină pe săptămână, lună și an

În ultimele 7 zile, rata de la Ruble rusești la Liră sterlină s-a schimbat cu 62.15%, de la 58.865002 la 62.15 RUB în GBP.

În ultimele 30 zile, rata de la Ruble rusești la Liră sterlină s-a modificat cu 3%, de la 60.34 la 62.15 RUB în GBP.

În ultimele 365 zile, rata de la Ruble rusești la Liră sterlină s-a modificat cu -16%, de la 73.9975 la 62.15 RUB în GBP.