Ruble rusești în Euro

Pentru traducere Ruble rusești în Euro introduceți suma dorită în partea stângă convertor. Schimbați valute pentru transfer invers. Ruble rusești în Euro poate sa transfer folosind convertorul valutar Gidfinance-ro.com. Date de pe site-ul nostru actualizat în fiecare zi - tarif curent Ruble rusești la Euro descărcat din surse oficiale.

Sumă

Din

La

1 RUB = EUR

Actualizarea informațiilor: 05.19.24 19:00

Pentru a calcula costul conversiei valutare, folosim cursurile de schimb ale pieței a 152 de valute mondiale.

RUB Ruble rusești

Țara de aplicare:
Rusia

Valută

RUB

Codul

643

Simbol

Valori nominale de monede în circulație:
1, 2, 5, 10 ruble.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 de ruble.

Referință istorică:
Rubla rusă este unitatea monetară a Federației Ruse. Pe teritoriul actual al Rusiei, rubla a fost folosită ca mijloc de plată încă din secolul al XIII-lea. Exista o părere că expresia „ruble” provine... dintr-un alt verb „taie”. Cu toate acestea, astăzi s-a dovedit că rubla, dintr-un anumit motiv, își datorează numele vechii tehnologii de producere a monedelor. La început, rubla era sub forma unei monede cu o anumită cantitate de metal prețios. Dar în 1769 au apărut primele bani de hârtie. Pe bancnotele rusești moderne sunt descrise monumente arhitecturale ale diferitelor orașe ale țării: pe partea din față a bancnotei cu o valoare nominală de 5 mii - un monument al lui Muravyov-Amursky din Khabarovsk, pe spate - un pod peste Amur

EUR Euro

Țara de aplicare:
Uniunea Europeană, Austria, Insulele Aland, Andorra, Belgia, Vatican, Guadelupa, Guyana, Germania, Grecia, Irlanda, Spania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Mayotte, Malta, Martinica, Monaco, Olanda, Portugalia, Reunion, San Marino , Saint Pierre și Miquelon, Finlanda, Franța, teritoriile sudice și antarctice franceze

Valută

EUR

Codul

978

Simbol

Valori nominale de monede în circulație:
2 și 1 euro, 50, 20, 10, 5, 2 și 1 cent.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
500, 200, 100, 50, 20, 10 și 5 euro.

Referință istorică:
Euro este o monedă mondială la egalitate cu dolarul american. Este, de asemenea, o monedă de rezervă (împreună cu dolarul, lira sterlină, yenul japonez, yuanul chinezesc și francul elvețian).... Simbolul euro, €, este simbolul literei grecești epsilon. Conform standardelor, semnul este imprimat cu galben pe fond albastru. Semnul simbolizează Europa, iar două linii paralele denotă fiabilitate și stabilitate. Uneori, un caracter este scris cu o singură lovitură în loc de două. Euro este moneda oficială a 19 țări UE (Germania, Franța, Italia, Spania, Portugalia, Austria, Belgia, Țările de Jos, Finlanda, Grecia, Slovenia, Slovacia, Lituania, Letonia, Estonia, Irlanda, Luxemburg, Cipru, Malta).

1 RUB la 1 EUR grafic

FAQ

Cum se transformă Ruble rusești în Euro cu un calculator?

Este suficient să introduceți numărul necesar de unități valutare pentru ca datele să fie calculate automat.

Convertor online Ruble rusești în Euro

Convertorul valutar online este un instrument care vă va permite să calculați raportul dintre Ruble rusești și Euro pentru astăzi. Rata de schimb dintre Ruble rusești și Euro astăzi, 05.19.24, este 0.0097 RUB pe EUR.

Dinamica cursului de schimb Ruble rusești în Euro pe săptămână, lună și an

În ultimele 7 zile, rata de la Ruble rusești la Euro s-a schimbat cu 97.451%, de la la 97.451 RUB în EUR.

În ultimele 30 zile, rata de la Ruble rusești la Euro s-a modificat cu -0.3%, de la 97.765 la 97.451 RUB în EUR.

În ultimele 365 zile, rata de la Ruble rusești la Euro s-a modificat cu 60%, de la 60.915 la 97.451 RUB în EUR.