Tenge kazahă în Euro

Pentru traducere Tenge kazahă în Euro introduceți suma dorită în partea stângă convertor. Schimbați valute pentru transfer invers. Tenge kazahă în Euro poate sa transfer folosind convertorul valutar Gidfinance-ro.com. Date de pe site-ul nostru actualizat în fiecare zi - tarif curent Tenge kazahă la Euro descărcat din surse oficiale.

Sumă

Din

La

1 KZT = EUR

Actualizarea informațiilor: 09.23.23 01:00

Pentru a calcula costul conversiei valutare, folosim cursurile de schimb ale pieței a 152 de valute mondiale.

KZT Tenge kazahă

Țara de aplicare:
Kazahstan

Valută

KZT

Codul

398

Simbol

Valori nominale de monede în circulație:
50, 20, 10 și 5 tiyn.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
10 mii, 5 mii, 2 mii, 1 mii, 500 și 200 tenge.

Referință istorică:
Tenge kazah (kazah) este moneda națională a Kazahstanului. Istoria tenge-ului kazah începe la 15 noiembrie 1993, când moneda a fost pusă în circulație. Înainte de aceasta, rezidenții foloseau diferit...e mijloace valutare. Ultima monedă folosită este rubla sovietică, care se afla în țara când Kazahstanul făcea parte din URSS. Potrivit arheologilor, primii bani care au apărut pe teritoriul Kazahstanului sunt de origine chineză. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece țara era situată pe Marele Drum al Mătăsii care leagă Europa și Asia. Din secolul al VI-lea au apărut în circulație monede ale conducătorilor turci. Iar din secolul al VIII-lea, nomazii de stepă ai regiunii au fost invadați de arabi și așezările au început să se desfășoare în dirhem de argint. Primele monetări au apărut în orașe vechi precum Baraba, Ispidzhab, Taraz. Materia primă pentru batere au fost minele locale de argint situate în cursul superior al râurilor Talas și Akhangaran.

EUR Euro

Țara de aplicare:
Uniunea Europeană, Austria, Insulele Aland, Andorra, Belgia, Vatican, Guadelupa, Guyana, Germania, Grecia, Irlanda, Spania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Mayotte, Malta, Martinica, Monaco, Olanda, Portugalia, Reunion, San Marino , Saint Pierre și Miquelon, Finlanda, Franța, teritoriile sudice și antarctice franceze

Valută

EUR

Codul

978

Simbol

Valori nominale de monede în circulație:
2 și 1 euro, 50, 20, 10, 5, 2 și 1 cent.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
500, 200, 100, 50, 20, 10 și 5 euro.

Referință istorică:
Euro este o monedă mondială la egalitate cu dolarul american. Este, de asemenea, o monedă de rezervă (împreună cu dolarul, lira sterlină, yenul japonez, yuanul chinezesc și francul elvețian).... Simbolul euro, €, este simbolul literei grecești epsilon. Conform standardelor, semnul este imprimat cu galben pe fond albastru. Semnul simbolizează Europa, iar două linii paralele denotă fiabilitate și stabilitate. Uneori, un caracter este scris cu o singură lovitură în loc de două. Euro este moneda oficială a 19 țări UE (Germania, Franța, Italia, Spania, Portugalia, Austria, Belgia, Țările de Jos, Finlanda, Grecia, Slovenia, Slovacia, Lituania, Letonia, Estonia, Irlanda, Luxemburg, Cipru, Malta).

1 KZT la 1 EUR grafic

FAQ

Cum se transformă Tenge kazahă în Euro cu un calculator?

Este suficient să introduceți numărul necesar de unități valutare pentru ca datele să fie calculate automat.

Convertor online Tenge kazahă în Euro

Convertorul valutar online este un instrument care vă va permite să calculați raportul dintre Tenge kazahă și Euro pentru astăzi. Rata de schimb dintre Tenge kazahă și Euro astăzi, 09.22.23, este 0.0019 KZT pe EUR.

Dinamica cursului de schimb Tenge kazahă în Euro pe săptămână, lună și an

În ultimele 7 zile, rata de la Tenge kazahă la Euro s-a schimbat cu 477.07%, de la la 477.07 KZT în EUR.

În ultimele 30 zile, rata de la Tenge kazahă la Euro s-a modificat cu 7.4%, de la 444.1138 la 477.07 KZT în EUR.

În ultimele 365 zile, rata de la Tenge kazahă la Euro s-a modificat cu 7.6%, de la 443.2568 la 477.07 KZT în EUR.