Liră sterlină în Dolar american

Pentru traducere Liră sterlină în Dolar american introduceți suma dorită în partea stângă convertor. Schimbați valute pentru transfer invers. Liră sterlină în Dolar american poate sa transfer folosind convertorul valutar Gidfinance-ro.com. Date de pe site-ul nostru actualizat în fiecare zi - tarif curent Liră sterlină la Dolar american descărcat din surse oficiale.

Sumă

Din

La

1 GBP = USD

Actualizarea informațiilor: 09.23.23 02:00

Pentru a calcula costul conversiei valutare, folosim cursurile de schimb ale pieței a 152 de valute mondiale.

GBP Liră sterlină

Țara de aplicare:
Regatul Unit, Georgia de Sud și Insulele Sandwich de Sud

Valută

GBP

Codul

826

Simbol

£

Valori nominale de monede în circulație:
1 liră sterlină, 50, 20, 10, 5, 2 pence, 1 penny.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
50, 20, 10, 5, 2, 1 liră sterlină.

Referință istorică:
Lira sterlină este moneda oficială a Marii Britanii. Cod bancar - GBP. Sterlina în secolul al XII-lea a fost numită monede englezești de argint. 240 de lire sterline cântăreau puțin peste 373 de gram...e - adică o liră. În latină, pondus înseamnă greutate, greutate. Adică, inițial, lira sterlină însemna cu adevărat „o liră de argint pur”. Există o legătură vizibilă cu lexemul englez vechi steorling - „asterisc”. Stelele au reprezentat monedele de argint produse în Normandia. Easterling Silver (literal: argint din ținuturile estice) - monede rezistente, realizate dintr-un aliaj de argint durabil, create în nordul Germaniei moderne - acele teritorii erau numite anterior Easterling.

USD Dolar american

Țara de aplicare:
SUA, Samoa Americană, Teritoriul Britanic al Oceanului Indian, Insulele Virgine Britanice, Insulele Virgine (SUA), Timor Leste, Haiti, Guam, Insulele Marshall, Micronezia, Palau, Panama, Puerto Rico, Insulele Mariane de Nord, Insulele Turks și Caicos, Ecuador

Valută

USD

Codul

840

Simbol

$

Valori nominale de monede în circulație:
1, 50, 25, 10, 5 și 1 dolari dolari.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dolar.

Referință istorică:
Dolarul american este moneda oficială a țării și una dintre monedele de rezervă ale lumii. Numele „dolar” este secundar denumirii monedei europene de argint. Apariția sa se încadrează în... perioada 1775-1783 (în timpul Războiului de Revoluție Americană). Inițial, dolarii erau doar sub formă de monede

1 GBP la 1 USD grafic

FAQ

Cum se transformă Liră sterlină în Dolar american cu un calculator?

Este suficient să introduceți numărul necesar de unități valutare pentru ca datele să fie calculate automat.

Convertor online Liră sterlină în Dolar american

Convertorul valutar online este un instrument care vă va permite să calculați raportul dintre Liră sterlină și Dolar american pentru astăzi. Rata de schimb dintre Liră sterlină și Dolar american astăzi, 09.23.23, este 1.2293 GBP pe USD.

Dinamica cursului de schimb Liră sterlină în Dolar american pe săptămână, lună și an

În ultimele 7 zile, rata de la Liră sterlină la Dolar american s-a schimbat cu 0.8134%, de la la 0.81341 GBP în USD.

În ultimele 30 zile, rata de la Liră sterlină la Dolar american s-a modificat cu 3.3%, de la 0.7877 la 0.81341 GBP în USD.

În ultimele 365 zile, rata de la Liră sterlină la Dolar american s-a modificat cu 2.3%, de la 0.7953 la 0.81341 GBP în USD.