Euro în Ruble rusești

Pentru traducere Euro în Ruble rusești introduceți suma dorită în partea stângă convertor. Schimbați valute pentru transfer invers. Euro în Ruble rusești poate sa transfer folosind convertorul valutar Gidfinance-ro.com. Date de pe site-ul nostru actualizat în fiecare zi - tarif curent Euro la Ruble rusești descărcat din surse oficiale.

Cantitate

Schimbându-se

Primesc

1 EUR = RUB

Actualizarea informațiilor: 06.08.23 14:00

Pentru a calcula costul conversiei valutare, folosim cursurile de schimb ale pieței a 152 de valute mondiale.

EUR Euro

Țara de aplicare:
Uniunea Europeană, Austria, Insulele Aland, Andorra, Belgia, Vatican, Guadelupa, Guyana, Germania, Grecia, Irlanda, Spania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Mayotte, Malta, Martinica, Monaco, Olanda, Portugalia, Reunion, San Marino , Saint Pierre și Miquelon, Finlanda, Franța, teritoriile sudice și antarctice franceze

Valută

EUR

Codul

978

Simbol

Valori nominale de monede în circulație:
2 și 1 euro, 50, 20, 10, 5, 2 și 1 cent.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
500, 200, 100, 50, 20, 10 și 5 euro.

Referință istorică:
Euro este o monedă mondială la egalitate cu dolarul american. Este, de asemenea, o monedă de rezervă (împreună cu dolarul, lira sterlină, yenul japonez, yuanul chinezesc și francul elvețian). Simbolu...l euro, €, este simbolul literei grecești epsilon. Conform standardelor, semnul este imprimat cu galben pe fond albastru. Semnul simbolizează Europa, iar două linii paralele denotă fiabilitate și stabilitate. Uneori, un caracter este scris cu o singură lovitură în loc de două. Euro este moneda oficială a 19 țări UE (Germania, Franța, Italia, Spania, Portugalia, Austria, Belgia, Țările de Jos, Finlanda, Grecia, Slovenia, Slovacia, Lituania, Letonia, Estonia, Irlanda, Luxemburg, Cipru, Malta).

RUB Ruble rusești

Țara de aplicare:
Rusia

Valută

RUB

Codul

643

Simbol

Valori nominale de monede în circulație:
1, 2, 5, 10 ruble.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 de ruble.

Referință istorică:
Rubla rusă este unitatea monetară a Federației Ruse. Pe teritoriul actual al Rusiei, rubla a fost folosită ca mijloc de plată încă din secolul al XIII-lea. Exista o părere că expresia „rub...le” provine dintr-un alt verb „taie”. Cu toate acestea, astăzi s-a dovedit că rubla, dintr-un anumit motiv, își datorează numele vechii tehnologii de producere a monedelor. La început, rubla era sub forma unei monede cu o anumită cantitate de metal prețios. Dar în 1769 au apărut primele bani de hârtie. Pe bancnotele rusești moderne sunt descrise monumente arhitecturale ale diferitelor orașe ale țării: pe partea din față a bancnotei cu o valoare nominală de 5 mii - un monument al lui Muravyov-Amursky din Khabarovsk, pe spate - un pod peste Amur

1 EUR la 1 RUB grafic

FAQ

Cum se transformă Euro în Ruble rusești cu un calculator?

Este suficient să introduceți numărul necesar de unități valutare pentru ca datele să fie calculate automat.

Convertor online Euro în Ruble rusești

Convertorul valutar online este un instrument care vă va permite să calculați raportul dintre Euro și Ruble rusești pentru astăzi. Rata de schimb dintre Euro și Ruble rusești astăzi, 06.08.23, este 60.521 EUR pe RUB.

Dinamica cursului de schimb Euro în Ruble rusești pe săptămână, lună și an

În ultimele 7 zile, rata de la Euro la Ruble rusești s-a schimbat cu 1.0269%, de la la 1.0269 EUR în RUB.

În ultimele 30 zile, rata de la Euro la Ruble rusești s-a modificat cu 2.4%, de la 1.0029 la 1.0269 EUR în RUB.

În ultimele 365 zile, rata de la Euro la Ruble rusești s-a modificat cu 24.1%, de la 0.8278 la 1.0269 EUR în RUB.