Yuan chinezesc Renminbi în Dolar american

Pentru traducere Yuan chinezesc Renminbi în Dolar american introduceți suma dorită în partea stângă convertor. Schimbați valute pentru transfer invers. Yuan chinezesc Renminbi în Dolar american poate sa transfer folosind convertorul valutar Gidfinance-ro.com. Date de pe site-ul nostru actualizat în fiecare zi - tarif curent Yuan chinezesc Renminbi la Dolar american descărcat din surse oficiale.

Sumă

Din

La

1 CNY = USD

Actualizarea informațiilor: 09.23.23 03:00

Pentru a calcula costul conversiei valutare, folosim cursurile de schimb ale pieței a 152 de valute mondiale.

CNY Yuan chinezesc Renminbi

Țara de aplicare:
RPC

Valută

CNY

Codul

156

Simbol

¥

Valori nominale de monede în circulație:
1 yuan, 5, 2 și 1 jiao.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
100, 50, 20, 10, 5, 2 (rar) și 1 yuan, precum și 5, 2 și 1 jiao.

Referință istorică:
Yuanul chinezesc este moneda oficială a Republicii Populare Chineze. Până la începutul secolului al XX-lea, în China, pentru așezările la scară largă, se foloseau lingouri de argint - lyans. Micile a...chiziții au fost făcute folosind monede rotunde din bronz cu o gaură pătrată în centru - qian, pe care europenii îl numesc „keshi”. Yuanul de argint a început să fie făcut în 1835. Utilizarea monedelor de argint și a liangului de argint a fost interzisă în China în 1935. În schimb, a început să crească un boom al banilor de hârtie - fabi. O anumită relaxare a politicii monetare a avut loc abia în 2005, când autoritățile chineze au efectuat o reevaluare a yuanului, ridicându-i valoarea cu 2%. Până în 2008, yuanul s-a apreciat cu peste 20% până la 6,82 yuani per dolar american. Cu toate acestea, și astăzi, RPC continuă să se bucure de anumite avantaje în comerțul exterior, care se bazează pe cursul de schimb subevaluat al monedei naționale.

USD Dolar american

Țara de aplicare:
SUA, Samoa Americană, Teritoriul Britanic al Oceanului Indian, Insulele Virgine Britanice, Insulele Virgine (SUA), Timor Leste, Haiti, Guam, Insulele Marshall, Micronezia, Palau, Panama, Puerto Rico, Insulele Mariane de Nord, Insulele Turks și Caicos, Ecuador

Valută

USD

Codul

840

Simbol

$

Valori nominale de monede în circulație:
1, 50, 25, 10, 5 și 1 dolari dolari.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dolar.

Referință istorică:
Dolarul american este moneda oficială a țării și una dintre monedele de rezervă ale lumii. Numele „dolar” este secundar denumirii monedei europene de argint. Apariția sa se încadrează în... perioada 1775-1783 (în timpul Războiului de Revoluție Americană). Inițial, dolarii erau doar sub formă de monede

1 CNY la 1 USD grafic

FAQ

Cum se transformă Yuan chinezesc Renminbi în Dolar american cu un calculator?

Este suficient să introduceți numărul necesar de unități valutare pentru ca datele să fie calculate automat.

Convertor online Yuan chinezesc Renminbi în Dolar american

Convertorul valutar online este un instrument care vă va permite să calculați raportul dintre Yuan chinezesc Renminbi și Dolar american pentru astăzi. Rata de schimb dintre Yuan chinezesc Renminbi și Dolar american astăzi, 09.23.23, este 0.1368 CNY pe USD.

Dinamica cursului de schimb Yuan chinezesc Renminbi în Dolar american pe săptămână, lună și an

În ultimele 7 zile, rata de la Yuan chinezesc Renminbi la Dolar american s-a schimbat cu 7.3061%, de la la 7.3061 CNY în USD.

În ultimele 30 zile, rata de la Yuan chinezesc Renminbi la Dolar american s-a modificat cu 1.6%, de la 7.1923 la 7.3061 CNY în USD.

În ultimele 365 zile, rata de la Yuan chinezesc Renminbi la Dolar american s-a modificat cu 10.6%, de la 6.6075 la 7.3061 CNY în USD.