Euro în Yuan chinezesc Renminbi

Pentru traducere Euro în Yuan chinezesc Renminbi introduceți suma dorită în partea stângă convertor. Schimbați valute pentru transfer invers. Euro în Yuan chinezesc Renminbi poate sa transfer folosind convertorul valutar Gidfinance-ro.com. Date de pe site-ul nostru actualizat în fiecare zi - tarif curent Euro la Yuan chinezesc Renminbi descărcat din surse oficiale.

Sumă

Din

La

1 EUR = CNY

Actualizarea informațiilor: 07.24.24 10:00

Pentru a calcula costul conversiei valutare, folosim cursurile de schimb ale pieței a 152 de valute mondiale.

EUR Euro

Țara de aplicare:
Uniunea Europeană, Austria, Insulele Aland, Andorra, Belgia, Vatican, Guadelupa, Guyana, Germania, Grecia, Irlanda, Spania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Mayotte, Malta, Martinica, Monaco, Olanda, Portugalia, Reunion, San Marino , Saint Pierre și Miquelon, Finlanda, Franța, teritoriile sudice și antarctice franceze

Valută

EUR

Codul

978

Simbol

Valori nominale de monede în circulație:
2 și 1 euro, 50, 20, 10, 5, 2 și 1 cent.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
500, 200, 100, 50, 20, 10 și 5 euro.

Referință istorică:
Euro este o monedă mondială la egalitate cu dolarul american. Este, de asemenea, o monedă de rezervă (împreună cu dolarul, lira sterlină, yenul japonez, yuanul chinezesc și francul elvețian). Simbolu...l euro, €, este simbolul literei grecești epsilon. Conform standardelor, semnul este imprimat cu galben pe fond albastru. Semnul simbolizează Europa, iar două linii paralele denotă fiabilitate și stabilitate. Uneori, un caracter este scris cu o singură lovitură în loc de două. Euro este moneda oficială a 19 țări UE (Germania, Franța, Italia, Spania, Portugalia, Austria, Belgia, Țările de Jos, Finlanda, Grecia, Slovenia, Slovacia, Lituania, Letonia, Estonia, Irlanda, Luxemburg, Cipru, Malta).

CNY Yuan chinezesc Renminbi

Țara de aplicare:
RPC

Valută

CNY

Codul

156

Simbol

¥

Valori nominale de monede în circulație:
1 yuan, 5, 2 și 1 jiao.

Valori nominale ale bancnotelor în circulație:
100, 50, 20, 10, 5, 2 (rar) și 1 yuan, precum și 5, 2 și 1 jiao.

Referință istorică:
Yuanul chinezesc este moneda oficială a Republicii Populare Chineze. Până la începutul secolului al XX-lea, în China, pentru așezările la scară largă, se foloseau lingouri de argint - lyans.... Micile achiziții au fost făcute folosind monede rotunde din bronz cu o gaură pătrată în centru - qian, pe care europenii îl numesc „keshi”. Yuanul de argint a început să fie făcut în 1835. Utilizarea monedelor de argint și a liangului de argint a fost interzisă în China în 1935. În schimb, a început să crească un boom al banilor de hârtie - fabi. O anumită relaxare a politicii monetare a avut loc abia în 2005, când autoritățile chineze au efectuat o reevaluare a yuanului, ridicându-i valoarea cu 2%. Până în 2008, yuanul s-a apreciat cu peste 20% până la 6,82 yuani per dolar american. Cu toate acestea, și astăzi, RPC continuă să se bucure de anumite avantaje în comerțul exterior, care se bazează pe cursul de schimb subevaluat al monedei naționale.

1 EUR la 1 CNY grafic

FAQ

Cum se transformă Euro în Yuan chinezesc Renminbi cu un calculator?

Este suficient să introduceți numărul necesar de unități valutare pentru ca datele să fie calculate automat.

Convertor online Euro în Yuan chinezesc Renminbi

Convertorul valutar online este un instrument care vă va permite să calculați raportul dintre Euro și Yuan chinezesc Renminbi pentru astăzi. Rata de schimb dintre Euro și Yuan chinezesc Renminbi astăzi, 07.24.24, este 7.7085 EUR pe CNY.

Dinamica cursului de schimb Euro în Yuan chinezesc Renminbi pe săptămână, lună și an

În ultimele 7 zile, rata de la Euro la Yuan chinezesc Renminbi s-a schimbat cu 0.9489%, de la la 0.9489 EUR în CNY.

În ultimele 30 zile, rata de la Euro la Yuan chinezesc Renminbi s-a modificat cu 1.5%, de la 0.9348 la 0.9489 EUR în CNY.

În ultimele 365 zile, rata de la Euro la Yuan chinezesc Renminbi s-a modificat cu 1.8%, de la 0.9317 la 0.9489 EUR în CNY.